Kwade Dronk

This is the Dutch version of ‘Drunk Fuck

Hij zit op de kruk waar de bar een hoek met de muur vormt, als ik naast hem ga zitten. Ik bestel een glas wijn en pak mijn mobiel uit mijn tas. Een lucht van olie en bier hangt om hem heen. Mijn blik glijdt naar beneden, waar ik de olievlekken op zijn spijkerbroek zie. Het is duidelijk dat hij direct van de garage, waar hij de eigenaar van is, naar de kroeg is gekomen.
“Zij had er zo een, wee’je.”
Ik leg mijn telefoon op de bar, tussen ons in, pak mijn glas en neem een klein slokje van de wijn. Ik antwoord hem niet.
“Zij was altijd bezig met da’ding. Nooit tijd voor iets an’ers.”
Ondanks de slepende woorden door te veel bier, zijn de woorden gevuld met een intense bitterheid. Hij lijkt mijn stilte als aanmoediging te zien.
“Ik wilde alleen maar da’ze een beetje aandacht voor me had. Trut n’geerde me.”

Een stilte daalt tussen ons neer. Hij klokt in een keer het halve glas bier achterover en tikt op de bar als teken dat hij nog een wil.
“Ik had haar zelfs geld aangeboden.”
Een rilling beroert mijn ruggengraat.
“Maar, stomme trut draaide me d’r rug toe. Maakte me woest.”
Hij giet nog meer bier naar binnen.
“Had d’r een steegje ingetrokken. Probeerde te schreeuwen, de trut, maar ha’me hand over d’r mond.”
Instinctief wil ik opspringen en weglopen, maar ik neem nog een minislokje van mijn wijn en probeer te kalmeren. Hij slikt de rest van het bier in zijn glas weg, tik op de bar voor nog een glas en drinkt de helft van de nieuwe inhoud voordat hij verder praat. Zijn tong is zwaar; zijn woorden nauwelijks verstaanbaar.
“Had’r een klap verkocht. Trut moest luisteren. D’r kop tusse’ me handen gehoude’ en m’lul in d’r bek gestopt.”

Hij leegt zijn glas en stampt ermee op de bar.
“Had d’r lekkere bekkie flinkt geneukt. Lekker diep. Zij spartelde. Gromde. Graaide en trok aa’me kleding. Probeerde mijn handen van d’r kop weg te duwen. Ik hield d’r vast. Neukte d’r hard.”
Hij grijpt bijna het opnieuw gevulde glas uit de hand van de barman en gooit het bier achter in zijn keel; slikt zonder te stikken. Ik klem mijn handen strak om de bar; mijn knokkels schijnen wit door.
“Neukte d’r hard,” herhaalt hij en gniffelt.
Een ijskoude furie stroomt door mijn aderen. Mijn vingers krommen en mijn vingertoppen worden wit. Mijn blik blijft op het wijnglas voor me.
“Ze stopte met vechten, d’ trut! Slet opende d’r mond en lie’ me d’r neuken. Ik wist da’ ze alleen ma’ deed alsof ze me nie’ leuk vond!”
Zijn vuist dendert onverwacht hard op de bar en laat me schrikken. Voor het eerst sinds hij is begonnen met praten, kijk ik naar hem. In afschuw van zijn aanblik draai ik mijn hoofd weer weg.

“Ik spoot mijn zaad in d’r mond, keek toe hoe ze het uit d’r mond liet lopen. Zij staarde alleen maar naar me. Probeerde me opnieuw te verleiden. Ik besloo’ da’ze wa’moeite kon doen als ze meer va’me wilde. Had me visitekaartje op’pe grond voor d’r voeten gegooid. Zei tege’ de trut da’ze me kon bellen al’ze me zo graag wille’!”
Hij lijkt geheel buiten adem na deze woorden.
“Zij zal je niet bellen,” zeg ik na een paar seconde stilte.
“Wattuh?”
Ik voel dat hij naar me kijkt.
“Zij is dood.”
“Dood?”
Zijn stem is als een echo van de mijne.
“Ja. Ze is dood gevonden in een steegje. Gestikt. Gedroogde sperma op haar gezicht. We hebben een visitekaartje naast haar gevonden. Je werknemers hebben ons verteld waar we je konden vinden.”
“Dood?” vraagt hij weer.

Ik zucht, pak mijn telefoon, glijd van de barkruk en knik naar de twee mannen die aan een tafel achter me zitten. De laatste woorden die ik hoor voordat ik de deur naar de straat open, zijn de eerste woorden die mijn collega spreekt tegen de dronken man: “U bent onder arrest voor de moord…”

© Rebel’s Notes

2 thoughts on “Kwade Dronk

  1. Grimmig verhaal Marie, mooi hoe je het personage neerzet met zijn spreektaal. Ik dacht dat het verhaal me bekend voorkwam, maar heb vast je Engelse versie al eens eerder gelezen 😉

Comments are closed.

%d bloggers like this: